Presentation


Är född 1973 och mitt tecknande och målande började -81, då jag som åttaåring gjorde bilder av både hus, bilar, folk och naturmotiv. När andra tyckte att jag var duktig blev jag förstås glad, och fortsatte att måla
.

1981

En blyertsbild på huset där jag bodde tills jag blev 10 år.


Minns att den här bilden blev till uppe i Kolstugan, ett bondtorp mitt ute i Gästriklands skogar. På väggen vid trappan som ledde upp till loftet satt ett foto som fick bli avmålat. Kommer inte ihåg vilka slags färger som användes.

1983


Viljan att måla natur kom rätt snabbt – kanske blev jag inspirerad av andra målningar som jag såg i tidskrifter, eller kanske det mesta inspirationen bara fanns inuti mig. Använde till en början färgpennor för att färglägga bilderna, men gillade vattenfärger mer.

19841986
En fin hage nära hemmet i Östergötland – "Lilla Öland" kallade vi det, på grund av dess liknande natur. Här har jag spenderat mycket tid bland törnskator och gulsparvar.

1987


1988
Började gymnasieutbildningen Styr- och reglermekaniker i Norrköping.


Hällaån vid Narebro utanför Söderköping. Det fanns en liten jolle som jag gillade att ro ut med i ån eller sjön som fanns i närheten. Minns att jag hade en fastknuten sten som fick agera ankare då jag ville ligga still en stund för lite målande. Att måla utomhus är många gånger något av en utmaning. Ljuset förändras hela tiden, myggen tycker om att stickas, det kan börja regna, eller att det råkar bli kallt så målarvattnet fryser. Utmaningen på vattnet bestod många gånger i att tåla myggbett och att rotera på kropp och huvud då jollen vred sig.

1991
Flyttade till Oskarshamn för att börja påbyggnadsutbildning – "Elektronik och data"

1992

En stenskvätta på Gotland

1994
Ett lumpenår där jag fick rita djupkurvor till sjökort, vilket kan ses som någon slags variant på temat.


Gjorde omslagen till fågeltidskriften "Vingspegeln" detta år.

1995
Började jobba som IT-tekniker på Söderköpings kommun detta år, men under tiden utförde jag målarjobb och illustrationer till skyltar och foldrar.Jordkällaren i Narebro utanför Söderköping där jag växte upp från 10-års ålder.

1996

En målning på gravänder som blev till på Öland en tidig vår.


Vid Svensksund – Norrköping

1997

Öland igen vid Löt2001


Beteby – Norrköping

2002

Svensksundsviken – Norrköping

2005


2006
Detta år slutade jag som IT-tekniker och satsade helt på mitt måleri.

2008


2012

Asunden – Gotland

2013
Flyttade från Norrköping till Tjust där jag nu är verksam. Detta är gästrummet i juni månad.


2014

Klicka på bilden eller denna text för att visa foton från utställningen i Västervik 26/7-30/7En klarblå fors i Stekenjokk fick agera motiv under en bilresa till svenska fjällen.


Ankarsrums kyrka
Brukar nästan uteslutande när jag målar för egen skull starta med penseln direkt, utan att skissa först.

2015

Arbetsrumet